BEWEEG

16/04/2020 / Motionmill admin

Bij Balonísimmo in Évora kan je vanaf twee personen de lucht in. Voor het opstijgen kan je meehelpen om de ballon reisvaardig te maken. Dit is een overweldigende ervaring in een uniek landschap die je voor altijd zal bijblijven.

Ballonvaart Evora

Vanuit Alegrete en Esperança kan je met de mountainbike een trail van 11 of 16 km afleggen in het São Mamede natuurpark. De landelijke wegen in de regio zijn perfect om rustige fietstochten te ondernemen door bloeiende landschappen, langs kastelen en pittoreske witte dorpjes. Dat kan meestal zonder zware fysieke inspanningen. Een fietshelm en geel hesje zijn in Portugal verplicht.

Verder kan je prachtige wandelingen maken op de diverse bewegwijzerde routes in dit deel van de Alentejo. De paden zijn vaak zo uitgezet dat ze volledig of deels door beschermd natuurgebied lopen. De wandelroutes hebben uitnodigende namen zoals het ‘koffie smokkelaars pad’, ‘langs waterwegen’, en ‘de fonteinroute’. Ze variëren in afstand tussen 5 en 35 kilometer. Het is de ideale manier om onze regio, de natuur, en de warme bevolking op zeer intense wijze te ontdekken.

De laatste blogs

30/04/2020 / Walter Bosmans

Work in progress

Door de Corona maatregelen zijn de werken in de B&B op een laag pitje gezet. Er wordt nu mondjesmaat weer […]

Lees meer
20/04/2020 / Motionmill admin

Assumar

Assumar is een kleine rurale gemeenschap van zo’n 650 personen, die op een 30 tal kilometer van Portalegre ligt. Het […]

Lees meer
Assumar Country House