WANDEL

14/04/2020 / Motionmill admin

De Serra de São Mamede ontstond tussen 400 en 300 miljoen jaar geleden. Dit park is een unicum in de vlakke Alentejo waar verder weinig of geen bergen te bespeuren vallen. Hoog in plaats van vlak dus. Groen in plaats van droog! Hier kunt u ook overblijfselen vinden van de menselijke beschavingen die er in historische tijden leefden. Het hoogste punt, dat ligt op 1025 meter, is het hoogste ten zuiden van de Taag en biedt een uitzonderlijk mooi uitzicht.

Langs acht gemarkeerde wandelroutes (tussen 8 en 16km), heb je de gelegenheid om de gevarieerde vegetatie te ontdekken en unieke roofvogels zoals vaalgieren en de haviksarend te spotten. Er leven ook een groot aantal bijzondere zoogdieren waaronder edelherten, mangoesten, vossen, otters en genetkatten. Het is één van de weinige plaatsen in Europa waar de zeldzame Iberische Linx nog voorkomt. Je kan ook prachtige korte veldwandelingen maken als je bij ons de deur uitloopt. Langs de oude spoorweg staan majestueuze kurkeiken wiens knoestige vormen tot de verbeelding spreken. In de regio kan je ook fantastische lange wandelroutes lopen die op alle zintuigen inwerken, je vindt ze terug in een handig wandelboekje dat voor je klaarligt.

Wandelen in São Mamede park

De laatste blogs

30/04/2020 / Walter Bosmans

Work in progress

Door de Corona maatregelen zijn de werken in de B&B op een laag pitje gezet. Er wordt nu mondjesmaat weer […]

Lees meer
20/04/2020 / Motionmill admin

Assumar

Assumar is een kleine rurale gemeenschap van zo’n 650 personen, die op een 30 tal kilometer van Portalegre ligt. Het […]

Lees meer
Assumar Country House